Badescu & Asociatii a obtinut trofeul The Times/Legal Innovation pentru aria Restructuring & Insolvency
În data de 18 decembrie 2017, în cadrul Galei Premiilor The Times/Legal Innovations în România, Bădescu & Asociații a fost declarată câștigătoarea premiului pentru inovație în domeniul Restructurări/Insolvență.

Evenimentul de decernare a premiilor s-a desfășurat la Clubul Diplomatic București și s-a bucurat de prezența a trei reprezentanți ai publicației The Times / Legal Innovation de la Londra, cu această ocazie lansându-se și Revista Legal Innovation, în ale cărei pagini a fost publicat interviul acordat de Managing Partner, Mihaela Bădescu, interviu pe care vă invităm să-l lecturați în paginile de mai jos.


„Speța pe care am propus-o în acest submission este absolut genială. Este vorba de o concurență între două proceduri de insolvență. În ambele se discută practic, din puncte de vedere diferite, pe obiecte diferite, aceeași treabă. Problematica este că apar creanțe reciproce, situate față de momentele intrării în insolvență fiecare la alt moment. Unele sunt anterioare-posterioare unei proceduri, altele sunt anterioare-posterioare altei proceduri și sunt discutate în dosare în ambele proceduri. Problema ce trebuie dezlegată la acest moment este legată de cum se prioritizează, întrucât deși este vorba de aceeași creanță, obiectul dosarului este cu totul altul. Avem o înscriere la masa credală cu compensare  pentru  niște  anterioare,  avem  o  contestație  la  tabel  preliminar  pentru  o  altă  procedură  și  mai  avem  și-o  cerere  de  plată  cu  măsură  de  respingere  care  a  fost  acum  contestată  în  instanță.  Deci  obiectele  sunt  total  diferite  și  nu  se  pot  conexa,  nici  suspenda, nici judeca împreună... Eu vreau să câștig pe toate părțile, fiind de partea celui care vrea să câștige creanța pe toate părțile. Este un exemplu de dosar care reprezintă o provocare juridică extraordinară, de practică judiciară chiar...“. Pare o problemă de șah, cu turn la turn la D5, cal la B3, nebunul bate la rege și... mai bine lăsăm pe Bădescu și Asociații să o descurce, pentru că ei s-au specializat în așa ceva.citeste detalii in THE TIMES